Vertrouwenscontact persoon

Bij Ready ’60 vinden we het belangrijk dat iedereen binnen een prettige sfeer en omgeving kan korfballen, waar we elkaar met respect behandelen en iedereen zich veilig voelt.

Toch kan het wel eens voorkomen dat je last hebt van pesten, je buitengesloten voelt, of erger nog, van seksuele intimidatie.
Als je vragen hebt over of de manier van omgaan met elkaar binnen Ready ‘60 klopt, dan ben je welkom bij de vertrouwenspersoon.

De vragen die je hebt kunnen bijvoorbeeld gaan over:
• Pesten en gepest worden.
• Het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort.
• Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach.
• Een vermoeden van ‘grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft.
• Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team.
• Je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is.
• Iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag.
• Wanneer je je afvraagt of je vraag bij de vertrouwenspersoon van de korfbalvereniging op de juiste plaats is.

Dus de Vertrouwenscontactpersoon is er niet voor korfbalinhoudelijke – en/of technische zaken. Hiervoor kun je bij de betreffende commissies of bij het bestuur terecht.

Ready ’60 heeft twee vertrouwenscontactpersonen.
De vertrouwenscontactpersonen zijn Jolanda Vos en Wiek Houwers.
Hieronder stellen zij zichzelf voor:

Ik ben Jolanda Vos en loop al een tijdje rond bij Ready ’60 als moeder van Ramon (B1) en Martijn (C1). Ik vind het belangrijk dat iedereen met plezier kan korfballen en zich prettig voelt binnen de vereniging. Het is een plek waar je op een sportieve manier plezier wilt maken, toch?
Vandaar dat ik mij graag inzet als vertrouwenspersoon voor iedereen binnen deze vereniging.
In het dagelijks leven geef ik trainingen en coach ik mensen, niet in de sport maar in communicatie en zelfontwikkeling.

 

Ik heet Wiek Houwers en ik loop ook al een heel tijdje rond bij Ready ’60. Twee van onze drie dochters korfballen bij deze vereniging, namelijk Mayke (B1) en Linde (D1).

Net als Jolanda vind ik het belangrijk dat we vooral veel plezier maken met elkaar en dat doen we ook. Dat merk ik heel goed als ik naar een korfbal wedstrijd kom kijken. Het voelt voor mij dan net als één grote familie. Omdat problemen nu eenmaal in de beste families voor kunnen komen, is het fijn dat ik als onafhankelijk persoon hierin kan helpen.

Ik werk bij DAF in Eindhoven. Daar help ik mee in een team aan de software van de vrachtwagen.

 

 

De VCP begint met goed naar jouw verhaal te luisteren, om daarna samen met jou naar oplossingen te zoeken door ondersteuning, advies en informatie te geven.
Als dit niet voldoende is, kan de Vertrouwenscontactpersoon je de weg wijzen naar hulpverlenende instanties of een vertrouwenspersoon van het KNKV of NOC*NSF.
Je mag ook rechtstreeks contact opnemen met het NOC*NSF-meldpunt: 0900-2025590.

Wat wordt besproken tussen jou en de VCP is in principe vertrouwelijk. Maar soms is het wel nodig iemand anders in te schakelen, dat doet de VCP dan altijd in overleg met jou.

Iedereen binnen de vereniging kan een beroep doen op de Vertrouwenscontactpersoon: sporters, ouders van sporters, vrijwilligers en het bestuur.

Je kunt de vertrouwenscontactpersoon bereiken via de website (emaillink), de mail, via de telefoon of aanspreken bij de korfbalvereniging wanneer de vertrouwenscontactpersoon aanwezig is.

Emailadres: vcp@ready60.nl
Tel.nr. Jolanda: 06-12471500
Tel.nl. Wiek: 06-12944963
Als we niet meteen opnemen, spreek dan je naam, telefoonnummer en het tijdstip in waarop we je het beste terug kunnen bellen.

Mocht je ons niet kunnen bereiken en het is dringend, neem dan contact op met vertrouwenspersoon in de sport NOC-NSF.
NOC-NSF hulplijn 0900-2025590 E-mail: hulplijn@noc-nsf.nl

Via onderstaand formulier kun je in contact treden met de vertrouwenscontactpersoon. Vul hiervoor s.v.p. je naam, e-mail en evt. onderwerp in. Vul tenslotte in de berichtbox in waar je over contact wilt hebben. De vertrouwenscontactpersoon neemt z.s.m. contact met je op